Regió d’emprenedors

Barcelona és, sens dubte, una de les ciutats més avantguardistes i cosmopolites de tota Europa. En els darrers anys, ha experimentat un creixement notable i una renovació urbana, social i econòmica sense precedents, la qual cosa ha convertit la Ciutat Comtal en un lloc ideal per viure i un enclavament propici per a la feina i l’emprenedoria. Però, a què es deu tot això? Per què la capital catalana és una de les ciutats més demandades a l’hora d’impulsar noves idees de negoci?   

Escoles especialitzades, llançadores, acceleradores, programes específics per a empreses, xarxes d’inversors, fires tecnològiques, etc., fan de Barcelona un ecosistema d’inversió apte per a l’emprenedor.  A més a més, l’alta qualificació dels seus professionals, les seves potents infraestructures i la seva ubicació geogràfica la converteixen en un focus estratègic per impulsar iniciatives empresarials. Així mateix, els valors de l’emprenedor formen part de la cultura cívica i de la història d’una regió oberta al comerç i a l’intercanvi d’idees, així com a la creació d’empreses, a la imaginació i a l’impuls d’iniciatives socials. 

Cal destacar el suport de les institucions públiques i organitzacions privades. D’una banda, des dels organismes i administracions locals i autonòmics es porten a terme interessants programes de suport, ajuda i finançament per a emprenedors, especialment per a l’impuls de startups; de l'altra, Barcelona té la sort de comptar amb algunes de les millors i més atractives incubadores de startups de tot el país. Cada una d’elles compleix amb una premissa bàsica: ajudar a startups que es troben en fases inicials a configurar el seu model de negoci, la seva estratègia de captació de clients i de finançament, així com el seu potencial de creixement. No et sembla el millor escenari per emprendre?  

Si apostes pel teu talent i vols portar a terme la teva pròpia idea empresarial, no hi ha dubte que l’elecció del lloc serà clau en l’aposta pel teu projecte. Si et llences a l’aventura d’emprendre, aposta per Barcelona, una ciutat plena d’eines i oportunitats que facilitaran el teu camí a l’èxit.